Getting your Trinity Audio player ready...

Bu yazımızda, ücretli veya ücretsiz olarak kullanabileceğiniz VPN servislerinden ve VPN nedir, bundan bahsedeceğiz. O zaman gelin hız, güvenlik, ücret konusunda servisleri inceleyelim.

VPN

VPN Nedir?

VPN, Sanal Özel Ağ anlamına gelen bir teknolojidir. VPN, internet kullanıcılarının kendilerini hedef alabilecek siber saldırılardan korunmalarını sağlamak için kullanılır. VPN, bir bilgisayarın internete bağlandığında diğer bilgisayarlarla güvenli bir şekilde iletişim kurmasını sağlar. Bu sayede internet kullanıcılarının kimliklerini gizleyerek anonim olabilirler ve internet trafiğini şifreleyerek güvenli bir bağlantı sağlar.

VPN, genellikle bir VPN sunucusuna bağlanarak internete erişir. Bu sunucu, internete bağlanan bilgisayarın internet trafiğini şifreler ve bu sayede internet kullanıcısının kimliği gizlenir. VPN kullanıcılarının kimlikleri gizlendiği için bu kişiler internette anonim olarak gezebilir ve kendilerini hedef alabilecek siber saldırılardan korunmuş olurlar.

VPN, ayrıca kullanıcıların belirli bölgelere erişimini engellediği için internete erişim kısıtlamalarını atlatabilmelerini sağlar. Örneğin, bir ülkede belli bir websitene erişim engelliyse, VPN kullanarak bu websitene güvenli bir şekilde erişebilirler.

Genel olarak, VPN kullanıcıların internette güvenli bir şekilde gezinebilmelerini, internete erişim kısıtlamalarını atlatabilmelerini ve kendilerini hedef alabilecek siber saldırılardan korunabilmelerini sağlar.

VPN kullanmak güvenli midir?

Hangi servisi kullandığınıza göre değişiklik gösterir. VPN kullanarak yaptığınız işlemler, bağlandığınız sunucu tarafından kaydedilebilir sonuçta. Ama dışarıdan birinin verilerinizi görme imkanı düşüktür. Şifreli bir bağlantı sağlanır ve bu şekilde kullanırsınız. Ama kullandığınız servis bu verilerinizi ne yapıyor, bunun için kullandığınız servisin gizlilik politikasını mutlaka okumalısınız. Bu konuda Webtekno tarafından yazılan bir makaleyi inceleyebilirsiniz.

Şunu da söyleyeyim: Sadece ülkenizde kullanılmayan özellikleri kullanmak için başka bir yerdeki sunucuya bağlanmak değil, aynı zamanda cihazınızın internet bağlantısını güvenli hâle getirmeyi amaçlayan VPN servisleri de bulunmaktadır. Yani kullanım amacı ve kullanılan yere göre değişiklik olacaktır.

Ayrıca VPN, kullanıcıların internette güvenli bir şekilde gezinebilmelerini sağlar. Bu nedenle, VPN kullanmak oldukça güvenlidir. Ancak, VPN kullanıcılarının kimliklerini gizlerken internet trafiğini de şifreler, bu yüzden VPN kullanıcılarının internet trafiğinin şifrelenmesini istedikleri VPN sunucusunun güvenilir olmasına dikkat etmeleri gerekir. Ayrıca, VPN kullanımı esnasında internet kullanıcılarının internette anonim olmalarını sağlar, bu yüzden internet kullanıcılarının internette yaptıkları işlemlerin gizliliğini koruma konusunda da dikkatli olmaları gerekir. Genel olarak, VPN kullanmak güvenlidir ancak bu konuda dikkatli davranılması gerekir.

En iyi VPN servisleri

Listemizde ücretli, ücretsiz ve hem ücretli hem de ücretsiz olan servisler yer alacaktır. Bunları; hız, güvenlik, kullanım kolaylığı açısından değerleniyor olacağız.

Express VPN

Express VPN, daha çok ücretli olan fakat piyasadaki en sağlam ve güvenilir sağlayıcı ve hizmetlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Ücretli olması sayesinde hız konusunda da gayet iyi çalışıyor. Gizlilik politikasına ulaşmak için tıklayın.

NordVPN

Nord, piyasadaki belki de en iyi VPN sağlayıcısı olarak tanımlanabilir. Hız ve güvenlik konusunda en iyisi denebilir. Express gibi Nord da ücretlidir. Gizlilik politikasına buradan ulaşabilirsiniz.

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN, güvenilirliği, gizliliği ve hızıyla öne çıkan bir VPN uygulamasıdır. Bu uygulama, internette anonim olarak gezinebilmenizi sağlar ve IP adresinizi gizler, böylece internetteki faaliyetlerinizin gizliliğini korur. Ayrıca, CyberGhost VPN, birden fazla cihazda aynı anda kullanılabilir ve kullanımı kolaydır. Bu uygulama, birçok farklı ülkede sunuculara sahiptir ve bu sayede internette hızlı bir bağlantı elde edebilirsiniz. İşte gizlilik politikası.

Private Internet Access (PIA) VPN

Özel İnternet Erişimi VPN, ABD’de ve diğer ülkelerde çalışır ve kullanıcıların içeriği coğrafi kısıtlamalar olmaksızın izlemelerine ve çevrimiçi etkinliklerini gizlemelerine olanak tanır. Private Internet Access’in birincil hizmeti, aboneliğin bir parçası olarak reklamları, çevrimiçi izleyicileri ve kötü amaçlı yazılımları engelleyen bir hizmet olan PIA MACE’ye erişimi içeren VPN’dir.

Gizlilik politikası ise burada.

Hotspot Shield VPN

Hotspot Shield VPN, California merkezli bir şirket olan Pango’ya aittir  VPN 2008’de kuruldu ve bugüne kadar dünya çapında büyük bir kullanıcı tabanı kazandı. İstemci uygulamaları, 600 milyondan fazla premium kullanıcı tarafından kullanılıyor ve bu sayı artıyor. Hotspot Shield’i popüler bir küresel VPN olarak öne çıkarıyor.

Gizlilik politikasına ulaşabilirsiniz.

Surfshark VPN

Surfshark, çok rekabetçi bir VPN pazarında birinci sınıf markalardan biri olarak kendini kanıtlamıştır. Sadece 2018’de piyasaya sürülmesine rağmen, test ettiğimiz hemen hemen her kategoride üst sıralarda yer alıyor. Bu en son test dizisinde de onayladığımız gibi, Surfshark VPN,  yüksek hızlar ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle etkileyici test sonuçları sunmaya devam ediyor.

Politika sayfası.

Pure VPN

PureVPN, bilgi güvenliği ve internet gizliliği endüstrisindeki önde gelen sanal özel ağ sağlayıcılarından biridir. Her şey, Hong Kong merkezli bir şirketin 2006 yılında bu devrim niteliğindeki teknolojiyi denemesiyle başladı. Bir yıl sonra GZ sistemleri, PureVPN adı altında sanal özel ağ platformunu kullanıma sundu. PureVPN, bilgisayar işletim sistemleri için masaüstü istemcisi oluşturmayı tamamladığında ve halka VPN hizmetini sunmaya başladığında 2009’du. Yıllar boyunca PureVPN, sektörde güvenebileceğiniz en iyi sanal özel ağlardan biri olduğunu kanıtladı.

Gizlilik politikası ise bu sayfada.

IPVanish

IPVanish, pazar liderleriyle tam olarak eşleşmeyebilir ancak bu, rakiplerinin çoğundan daha fazla özellik, daha yüksek hız ve daha iyi engelleme kaldırma ile hala çok yönlü güçlü bir VPN’dir (ve ayrıca tam bir Windows ve Mac antivirüsüne sahiptir). Denemeye değer.

Buradan gizlilik politikasına ulaşabilirsiniz.

ZenMate

40’tan fazla Avrupa lokasyonu, iki düzine Orta Doğu ve Afrika ülkesi ve çok çeşitli Amerika ve Asya ülkeleri dahil olmak üzere 80’den fazla ülkeyi kapsayan 4.000’den fazla sunucuyu doğruladı.

Bu VPN hizmeti, genellikle yaklaşık 20-30 sunucuya sahip küçük ülkeler ve 150’den fazla sunucuya sahip büyük ülkeler ile iyi bir kapsama alanı sunar. Birçok ülkede, aslında fiziksel olarak o ülkenin sınırları içinde bulunan sunucular bulunur.

ZenMate VPN ayrıca akışa ayrılmış bazı özel sunucular sunar. Bunlar, akış platformlarına erişirken güvenilirliği kanıtlanmış sunuculardır ve ZenMate VPN, sunucu ekleyerek veya çıkararak bu listeyi düzenli olarak günceller.

Gizlilik politikası

Proton VPN

Geçmişte ProtonMail ile karşılaştıysanız ‘Proton’ terimi size tanıdık gelebilir ve ikisini ilişkilendirmekte haklı olursunuz. Hem ProtonVPN hem de ProtonMail, Proton Technologies AG adlı İsviçre merkezli bir kuruluş olan aynı ana şirketi paylaşıyor. Ancak VPN, güvenlik ve yasal nedenlerle ProtonVPN AG altında bağımsız olarak çalışır. ProtonVPN, hizmetini ünlü “gizliliğinizi koruyan yüksek hızlı İsviçre VPN’i” sözüyle pazarlamaktadır. 

İşte bu VPN’in gizlilik politikası.

Bonus

Birçok ücretsiz VPN hizmeti mevcuttur, ancak birçok ücretsiz VPN’in sınırlamalarla geldiğini ve ücretli VPN’lerle aynı düzeyde güvenlik ve gizlilik sunmayabileceğini akılda tutmak önemlidir. Ek olarak, bazı ücretsiz VPN’ler verilerinizi üçüncü taraflara bile satabilir. Ücretsiz bir VPN kullanmadan önce araştırmanızı yapmak ve seçeneklerinizi dikkatlice değerlendirmek her zaman iyi bir fikirdir.

Kategori:

Teknoloji,

Son Güncelleme: 10 Nisan 2024

Etiket:

,