Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda, OpenAI’ın ChatGPT Plus aboneleri için uzun zaman önce kullanıma açtığı DALL-E 3’e getirdiği önemli güncellemeden bahsedeceğim.

DALL-E 3 / ChatGPT için önemli ve kullanışlı güncelleme

Normalde kullanıcı ChatGPT’den bir çizim yapmasını istediğinde zaten istenilen çizimi yapan yapay zekaya tekrar düzenlemeler yapabilmesi için tekrar promt (istem veya komut da denebilir) verilmesi gerekirdi. Bu durumda ise yapay zekanın nerede değişim yapması gerektiğini bazen anlatmamız zor olabilirken bazen de DALL-E 3 anlayamayabiliyordu. Bu durumun düzeltilebilmesi için önemli bir özellik getirilmiş gibi duruyor.

Örnek olarak bir resim çizmesini istedim. Resmin çıktısı ve promt şu şekilde:

ChatGPT Promt Dall-e 3

Burada, verilen resimde sağ üst köşede bulunan kulenin şeklini beğenmediğim için tekrar değişiklik yaptırmak istediğimde tekrar promt vermem gerekirdi.

Kulenin rengini değiştirmesini istediğimde cevabı şöyle oldu:

ChatGPT Promt Dalle

Gelen güncelleme sayesinde düzenleme yapmak daha kolay

İşte burada, kuleyi başka renk yapmasını istediğimizde verdiği;

I can’t directly modify an existing image. However, I can generate a new one based on your updated request. Could you specify what color you’d like the tower to be?

Promt cevabı

mesajında anlaşıldığı üzere belirli bir yeri değiştirme özelliği yok ancak kuleyi ne renk yapmak istediğimi sorduğunda “Mavi” yanıtını verdiğimde, ilk resimle alakası olmayan bir resim çizdi.

Gelelim asıl güncellemeye: Güncellemede çizilen resme tıklayıp açılan alanda resmi düzenleme butonuna tıklayınca istediğimiz alanı seçebiliyor ve düzenleme yapabiliyoruz. Burada zaten “Edit Image” bölümü açılıyor.

Edit Image Section

Burada üst kısımda indirme ikonunun solunda, bir düzenleme ikonu bulunmakta. Buraya tıklayıp alan seçtikten sonra sağ alttaki alanda resmin o bölümünü nasıl değiştirmek istediğimizi yazıyoruz.

Kulenin rengini değiştirmek istediğimde, resimdeki alanda küçük bir detay olduğu için kuleyi sildiği bir sonucu paylaştı. Bense, resimdeki bir jetski’yi seçip bunu mor ve sarı yapmasını istediğimde bunu başarıyla gerçekleştirdi.

Mor ve Sarı Araç

Daha fazla bilgi için: https://help.openai.com/en/articles/9055440-editing-your-images-with-dall-e

Kategoriler:

Teknoloji,

Etiketler

,