Getting your Trinity Audio player ready...

Telegram birkaç dakika önce yayınladığı son yayınladığı güncelleme ile WhatsApp mesajlarını aktarma özelliğin getirdi. Bu özellik nasıl kullanılır? WhatsApp mesajlarını Telegram’a nasıl aktarırsınız, bakalım.

WhatsApp sohbet geçmişini/mesajları Telegram’a aktarma özelliği nasıl kullanılır

iOS’ta WhatsApp’tan bir sohbeti taşımak için, WhatsApp’ta Kişi Bilgisi veya Grup Bilgisi sayfasını açın, Sohbeti Dışa Aktar seçeneğine dokunun, ardından Paylaş menüsünden Telegram’ı seçin.

WhatsApp mesajlarını Telegram'a taşıma iOS

Android’de bir WhatsApp sohbetini açın, ⋮ > Diğer > Sohbeti Dışa Aktar seçeneğine dokunun, ardından Paylaş menüsünden Telegram’ı seçin:

WhatsApp mesajlarını Telegram'a aktarma Android

iOS için WhatsApp ayrıca sohbetleri doğrudan sohbet listesinden dışa aktarmanıza olanak tanır. Bir sohbette sola kaydırın, ardından ‘…’> Sohbeti Dışa Aktar seçeneğini seçin.

Telegram, son güncelleme ile pek çok özellik kazandı

Sadece diğer mesajlaşma uygulamalarından sohbetleri taşımak değil, aynı zamanda müzik ve ses kontrolü, gizli sohbetler ve grupları silince karşı taftan da silinmesi, yeni geçiş arayüzleri ve sahte/taklit kanalları bildirme özellikleri gelmiş bulunuyor.

Telegram, bu özellik ile WhatsApp ve diğer uygulamaların önüne geçmiş olacak gibi duruyor.

WhatsApp mesajlarını Telegram’a aktarmak güvenli mi?

Bu işlem, üçüncü bir parti yazılım kullanmadan gerçekleşecek ve tamamen WhatsApp’in sağladığı bir dışa aktarma özelliği ile gerçekleşecek. Bu nedenle herhangi bir sorun olmadan bu işlemi yapabilir ve sanki yıllardır Telegram’da sohbet ediyor gibi yapabilirsiniz.

Bu işlemi karşı taraf yapmasa bile kendiniz yapabilirsiniz.

Telegram’ı indirmek veya güncellemek için tıklayın.

WhatsApp mesajları/sohbet geçmişi Telegrama aktarıldıktan sonra ne olur

Sohbet aktarım işlemi çok da başarılı değil. Zira, sohbetleri tarihine göre listelemiyor ve mesajları Telegram’a aktarmadan önceki mesajlardan sonrasıma ekleniyor. Ayrıca mesajı ister siz gönderin ister karşı taraf, mesajlar sürekli sol tarafta gözüküyor. Bu da bu özellik için biraz hayal kırıklığı yaratabilir.

Telegram uygulaması hakkında daha fazla bilgi için daha önce yazdığım yazımı okuyabilirsiniz.

Kategori:

Teknoloji,

Son Güncelleme: 28 Ocak 2021