Getting your Trinity Audio player ready...

Bu yazıda sizlere en iyi, ücretsiz şekilde yüksek depolama alanı sağlayan cloud hizmetlerini anlatmaya çalışacağım. Elbette her birinin ücretli olarak da arttırım şansı bulunmakta. Piyasada bir sürü farklı firma var. Ancak ben burada zaten bilinen fakat benim de uzun zaman denediğim ve güvenle önerebileceğim firmaları anlatacağım. Bunlar haricindekileri listelemeyeceğim. Çünkü kendim güvenip uzun zaman boyunca kullanmadım hiçbirini. Gelin şimdi her birine bakalım.

Cloud Storage (Bulut depolama)

Ücretsiz bulut depolama (cloud storage) hizmetleri

Öncelikle herhangi bir bulut depolamanın tamamen ücretsiz olması durumundan ziyade, ücretsiz bir şekilde en fazla alanı sunabilen yerlere bakmak çok daha mantıklı olacaktır. Bunun için de listeleyeceğim yerlerden sizin için en uygun olanı tecrübe ederek bakabilirsiniz.

En iyi bulut depolama hizmetleri

Listemizde, güvenlik, ücret, kullanılabilirlik, deneyim anlamında özelliklerini anlatıyor olacağım. Şimdi gelin her birine bakalım. Listemizdeki hizmetler zaten adını duyduğunuz çevrimiçi depolama hizmetleridir. Zaten bunlar dışındaki storage firmalarını kullanmaya çok da gerek bulunmuyor. Ama siz farklı bir şey denemek istiyorum diyorsanız elbette ki deneyebilirsiniz.

Mega.nz

Mega.nz, uzun zamanlardır depolama hizmeti sunan ve ücretsiz bir şekilde yüksek bir sınır (bu yazıyı yazdığım sırada 65 GB) sunmaktadır. Otomatik medya yüklemesi yapabilen Mega, bunları hızlı bir şekilde indirmenize, paylaşmanıza da olanak tanımaktadır.

Güvenlik konusunda Mega, uzun zamandır bu hizmeti sağlayan bir firma olarak güvenilebilir olacaktır. Ancak şunu hiçbir zaman unutmamalı ki Google Drive konusunda bile çekinceler varken bu listedeki her cloud hizmeti için bir açık kapı bırakmalıyız. Ancak paronayak olacak kadar da güveni kaybetmemek lazım. Bu anlamda Mega’ya güvenilirsiniz ve hizmetlerini kullanabilirsiniz.

Google Drive

Google hesabı oluşturarak 15 GB ücretsiz depolama alanına ve daha sonra, Google One aboneliği alarak paketlere göre daha fazla depolama alanına sahip olabilir veya birkaç hesabı birbirine bağlayıp daha fazla alana da sahip olabilirsiniz. Google Drive, pek çok kullanım amacına göre biçilmiş kaftan olan bu bulut depolama hizmetidir. Ancak listedeki diğer firmalara göre ücretsiz olarak sunduğu alan daha az ve yüksek depolama alanı isteyen kişiler için uygun olmayabilir.

Yandex Disk

10 GB ücretsiz depolama alanı sunan Yandex.Disk, kullanım kolaylığı ve hız açısından zaten bildiğimiz bir firma olan Yandex’in sunduğu iyi bir depolama hizmetidir. Ücretli planları da bulunmasına rağmen kullanım amacına göre tercih edilebilir.

Dropbox

Ücretsiz olarak 2 GB, daha fazlası için de ücretli planlar sunan, piyasada kendinden söz ettiren iyi bir bulut depolama hizmeti olarak öne çıkan Dropbox listemizdeki güvenilir ve kaliteli hizmetler arasındadır.

OneDrive

Microsoft’un kullanıma sunduğu OneDrive, 15 GB boyutundaki ücretsiz depolama, düşük ücretleri ile bunun arttırılabilmesi ve farklı özellikleri de aynı fiyat ile sunuyor olması konusunda oldukça iyi. Fakat OneDrive, diğerlerine göre nispeten yavaş çalışabiliyor. Bu konuda şu anda bir geliştirme oldu mu bilmiyorum ama geçmişte özellikle yüksek boyutlardaki dosyaları indirirken internet hızından bağımsız bir şekilde yavaş indirebiliyordu.

Yine de listemizdeki en başlarda olacak kadar iyi ve kullanışlı bir hizmettir.

Bonus

Sizlere burada listelediğim bulut depolama firmaları piyasada uzun zamandır var. İnternette olan hiçbir şeyin güvenli olmadığını belirterek eğer özel dosyalarınızı yüklemekten çekiniyor iseniz bir USB bellek alıp içine yükleyebilirsiniz. Ancak çok da titiz davranmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Konuştuğumuz şeylere göre reklam çıkartan, zaten kullandığımız telefonların bile işletim sistemine sahip olan firmalara dosyalarımızı da yükleyebiliriz. Elbette ki güvenlik konusunda çekinceler olabilir ancak yüklemeniz konusunda kendi güvenliğinizi de sağlarsanız herhangi bir problem olmayacaktır.

Eğer galerinizde bulunan resim, video gibi dosyaları depolamak istiyorsanız bir bulut depolama hizmeti olmasa da Telegram’da bulunan “Kayıtlı Mesajlar” bölümüne bu dosyaları atarak gerektiğinde bulabilecek şekilde yükleyebilir ve herhangi bir depolama kısıtlaması olmadan bunu kullanabilirsiniz. Tabii bunun için çok fazla dosyanızın olması bir sorun olabilir. Deneyerek bu şekilde kullanışlı olup olmadığını da görebilirsiniz. Elbette ki Drive hizmetlerindeki gibi düzenli klasörler halidne bunu yapamayacak oluşunuz da bir eksi ama aklınızın bir kenarında bu da bir seçenek olarak durabilir. Umarım yararlı olmuştur.

Kategori:

Teknoloji,

Son Güncelleme: 24 Mart 2021