Getting your Trinity Audio player ready...

Not almak veya unutmamanız gereken bir şeyi bir yerde tutmak için, WhatsApp’ta sevdiklerinize bir şey göndermeden, önce kendiniz önizlemek için veya başka herhangi bir sebeple WhatsApp’ta kendi numaranıza mesaj göndermek için iki yol kullanabilirsiniz.

Kendinize mesaj göndermek için WhatsApp grubu kurma

Bu yöntem herkes tarafından kullanılan ve ulaşacağınız pek çok sitede gösterilen bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanabilmek için öncelikle WhatsApp’ta bir grup kurmanız gerekiyor.
• Bunun için WhatsApp ana ekranında sağ üst köşeden daha fazla simgesine (üç nokta) dokunun.
• Bunu yaptıktan sonra “Yeni grup” deyin. Ekleyeceğiniz kişiye önceden bu durumu haber verin. Onu gruba ekleyip daha sonra çıkaracağınızdan haberi olsun. Bunu ailenizden veya yakın arkadaşınızdan biriyle yaparsanız iyi olur.
• Ardından kişiyi seçip sağ alttaki ok simgesine (→) tıklayın. Gruba bir isim verin. Gerekirse bir resim de ekleyebilirsiniz.
• Ardından onay işaretine (✓) basın ve grubu oluşturmuş olun.
• Bundan sonra yapmanız gereken diğer kişiyi gruptan çıkartmak. Bunu için yine sağ üstteki üç noktaya basıp ardından “Grup bilgisi” diyerek açılan ekrandan aşağıya kaydırın.
• Gruptaki diğer kişiyi gördükten sonra üzerine tıklayın ve “… kişisini çıkar” seçeneğine dokunun.
Bu şekilde oluşan grupta sadece siz olacaksınız ve gönderdiğiniz mesajları sadece siz göreceksiniz.

WhatsApp mesaj gönderme bağlantısını kullanarak kendinize mesaj gönderme

Kullanabileceğiniz bir diğer özellik ise WhatsApp’ın sunduğu bir hizmet. Bu sayede bir linke tıklayarak istenilen numaraya mesaj gönderme ekranı açılabilir veya istenilen kişiye hazır bir metin mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için kullanmanız gereken bağlantı wa.me olacaktır. Ancak sadece bu bağlantıyı kullanmanız yeterli değildir. Bağlantıdan sonra bir numara girmeniz de gerekecek.
Örnek vermek gerekirse; https://wa.me/905015020102 gibi bir numara değeri girdiğimizde kullanıcı bu linke tıklarsa 05015020102 numarasına mesaj göndereceği ekrana gelmiş olur. Hatta biz işi bir sonraki noktaya taşıyıp https://905015020102?text=Merhaba%20sizinle%20iletişime%20geçmek%20istiyorum. gibi bir ibare kullanırsak burada ilgili numaraya istediğimiz metni göndermiş oluruz. Buradaki %20 işareti boşluk anlamına gelmekte. URL’lerde boşluk olamayacağı için %20 kullanılmalı.

Hangi yöntem daha kullanışlıdır?

WhatsApp’ta grup oluşturup kişiyi çıkarıp o şekilde kendinize mesaj göndermek bağlantı yönteminden daha zor bir kullanım olacaktır. Bu nedenle link yöntemini kullanmak daha iyi olacaktır. Tarayıcınıza wa.me/ yazdıktan sonra ülke kodunu + olmadan yazmanız gerekecek. Ardından numaranızı yazın. Yani wa.me/905015020102 gibi bir şekilde görülmesi gerekiyor. Bunu herhangi bir tarayıcıya yazdıktan sonra bir gruba değil direkt kendi numaranıza mesaj göndermeyi başarmış olacaktır.

Neden WhatsApp’tan kendimize mesaj göndermeliyiz?

Bilindiği üzere WhatsApp bilgisayar programı veya internet tarayıcınızdan da kullanılabilmekte. Bu nedenle telefonunuzda gönderdiğiniz metinleri, fotoğrafları, belgeleri, bağlantıları veya daha sonra hatırlamak isteyeceğiniz şeyleri telefonunuzdan bu şekilde gönderebilirsiniz. Elbette farklı kullanım amaçları da olabilir. Sonuç olarak size tavsiyemiz wa.me linkini kullanmanız olacaktır. Bu bağlantının kullanımıyla ilgili daha fazla bilgi için tıklayın.

Kategori:

Teknoloji,

Son Güncelleme: 30 Mart 2020