Getting your Trinity Audio player ready...

Android uygulama yapma konusunda insanlar çok fazla istekli olmaya ve kodlama öğrenmeye başladı. Peki sürükle bırak yaparak işlevsel uygulamalar nasıl yapılır, Kodular uygulaması nedir, gelin biraz bakalım.

Kodular.io

Kodlama/yazılım bilmeden uygulama yapmak

Kodular.io, bu konuda gerçekten biçilmiş kaftandır. Bu konuda başka siteler de defalarca denedim. Açıkçası Kodular kadar başarılı bir site, hele ki tamamen ücretsiz bir biçimde bunu yapanı ilk defa gördüm.

Çalışma mantığı ise oldukça basit. Android, zaten uygulama yapılırken belli kalıplara sahip bir işletim sistemidir. Bu nedenle, bu aracı kullanarak yapılabilecek uygulamalar gayet başarılı bir şekilde ortaya koyulabilir.

Kodular ile neler yapılabilir, ücretli mi?

Kodular, tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet sunmaktadır. Eğer uygulamanıza reklam eklerseniz, komisyon alabileceğini söylemektedir.

Açıklama tam olarak şöyle: “Kodular Creator is FREE. However, if you include ads in your apps to monetize them, we will take a little commission from your earnings.”
Türkçesi: “Kodular Creator ÜCRETSİZDİR. Ancak uygulamalarınızdan para kazanmak için reklam eklerseniz kazançlarınızdan biraz komisyon alacağız.”

Peki Kodular ile ne tür uygulamalar yapılabilir? Aslında Android programlama ile yapılabilecek uygulamaları yapabilirsiniz. Tabi kodlara çok fazla müdahale edemediğiniz için fazla fonksiyonel olmasını bekleyemeyiz ama eğer nasıl kullanıldığını öğrenirseniz, sunduğu özellikler, eklentiler ile beraber çok basit bir şekilde, sürükle bırak yöntemi ile kodlama bilmeden, sadece sitenin işleyişini anlamaya çalışarak ve doğru Google aramaları ile basit bir şekilde aklınızdaki uygulamaları yapabilirsiniz.

Kodular eğitimi ve nasıl kullanılacağı

Siteyi doğru bir şekilde kullanmak için en iyi yöntem deneyimlemektir. Özellikle yazılım konusunda kendi başınıza deneyimlemeye çalışmak, öğrenmek için daha kalıcı bir yöntemdir. Ayrıca kendi başınıza tahmin edemeyeceğiniz konularda doğru Google aramaları yaparak, sitenin community kısmına sorular sorarak basit bir biçimde öğrenebilirsiniz.

Ayrıca Kodular konusunda YouTube’da Türkçe eğitimler veren ve uygulama örnekleri ile en iyi şekilde anlatan Full Time YouTube kanalını ve diğer kanalları da takip edebilirsiniz.

Kodular, basit bir şekilde ekrana bir şeyler yerleştirmenizi, daha sonra yapboz benzeri bir ekranda işlevleri birinirine bağlayarak işlemler gerçekleştirmenizi sağlıyor.

Ayrıca Kodular’ın Google Play Store’daki uygulaması, uygulama yapmak için değil, site üzerinden yaptığınız uygulamaları QR kod tarayarak veya birkaç hanelik kodu girerek uygulamayı telefonunuzda test etmeye yaramaktadır.

Kategori:

Teknoloji,

Son Güncelleme: 16 Mart 2021