Getting your Trinity Audio player ready...

Google’ın bir süredir kullanımda olan yeni site indeksleme ve arama sonuçları algoritması, bazı site sahipleri için zor durumda kalmaya neden olabilmektedir. Peki gelin, Google nasıl bir değişiklik yaptı buna bakalım.

Google Algoritması

Google’ın yeni algoritmasında manuel İndex ve ping

Google, 2020 Aralık dolaylarında Search Console üzerinden manuel index isteği yapmayı geçici olarak engellemişti. Bu özellik tekrar açıldıktan sonra özellikle manuel index isteği veya arama motoruna ping gönderme işlemlerinden sonra siteniz veya tekil sayfalarınızın arama sonuçlarında geriye düştüğünü, hatta uzun süre boyunca indexleme yapmadığını görebilirsiniz. Bu, Google’ın yeni algoritması ile ilişkili olabilir.

Google’ın, sayfalarınızı dizine kendisinin eklemesine izin verin

Diğer arama motorları (Yandex, Bing vb.), bu konuda biraz daha insaflı davranmaktalar. Google, uzun zamandır en basit aramalarda bile ilgisiz olmasına rağmen sürekli haber sitelerinin çıkması ile kullanıcıları rahatsız ederken, artık basit ve orta halli sitelerin index ve sıralama konusunda SEO ve içerik kalitesine ne kadar dikkat ederse etsin geri planlara düşmesi, önce site sahiplerini, sonra da kullanıcıları rahatsız edebilmektedir. Google’ın bu durumu düzeltip düzeltmeyeceği meçhul. Zira halihazırda üst sıralardaki sitelerdeki reklam gelirleri sadece site sahibine değil, Google’a da uçuk miktarlarda paralar kazandırmaktadır. Bu açıdan da arama sonuçlarında geri planlara düşürmek, yeni sitelere öncelik tanımak karışıklığa da yol açabilir.

Yine de basit ve orta halli girişimler için de bir kıyak yapılabilir. Şu an için manuel index ve ping isteğinde bulunmamak sıralama sağlığı ve arama sonuçlarında gözükme hızınız (yayımladığınız yazının Google tarafından dizine eklenme süresi) açısından sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü birden fazla sayfa için farklı zamanlarda manuel indeks veya ping talebinde bulunmak bile Google’ın yeni algoritmasında artık Googlebotlar tarafından daha az ziyaret edilmenize neden olacaktır.

Kategori:

Teknoloji,

Son Güncelleme: 14 Ocak 2021