Getting your Trinity Audio player ready...

Hepimiz sanal cihaz (emülatör) çalıştırma gereği duyabiliyoruz. Farklı bir cihaz kullanma amacıyla bu yapılabilir. İşte bu yazımızda da internet siteleri üzerinden nasıl Android, iOS, Windows ve macOS fazlasını çalıştırabileceğinizi göstereceğiz. Tabi unutmamak gerekir ki buradaki emülatörlerden hiçbiri oyun çalıştırmak için değil. En azından tek tıkla oynayabileceğiniz oyunları çalıştırabilirsiniz. Bu sanal cihazlar daha çok iş amaçlı kullanıma uygun. Bu cihazların IP adresleri yurt dışında. Dolayısıyla VPN kullanmadan kısıtlanan internet sitelerine buralardan giriş de yapabilirsiniz.

Neden çevrimiçi emülatör kullanmalıyız? Bunun cevabı aslında oldukça basit. Farklı bir ülkedeki cihaza bağlanarak VPN gibi hizmetlere gerek duymayabilirsiniz. Bunun yanında farklı işletim sistemlerini denemek için de kullanabilirsiniz. Ayrıca internet sitenizi ya da uygulamanızı farklı işletim sistemlerinde ve cihazlarda da kullanabilme imkanına sahip olabileceksiniz.

Çevrimiçi Android emülatörü kullanma

Çevrimiçi Android emülatör kullanmak, diğer emülatörlerdeki gibi oldukça kolay. ApkOnline ismindeki internet sitesi, tarayıcı üzerinden bir Android cihaz çalıştırmanıza imkan tanıyor. İsterseniz bir APK dosyası yükleyerek Android’i çalıştırabilirsiniz, isterseniz de sıfırdan bir cihaz gibi çalıştırabilirsiniz. İşin güzel yanı, burada herhangi bir süre kısıtlaması da bulunmuyor. Yalnızca şuna dikkat etmelisiniz: Sanal Android’i kullanırken ekrana belli bir süre boyunca dokunmazsanız sistem direkt olarak cihazı kapatıyor ve yeniden başlatmanız gerekir.

Aşağıdaki bağlantıya tıkladığınızda “Start” veya Google Çeviri tarafından çevrildiyse, “Başlat” düğmesine tıklayarak 30 saniye içinde sanal cihazı açabilirsiniz. Yapacağınız ilk iş ayarlara gidip cihazı Türkçe diline getirmek olabilir. Bu, hepimizin Android cihazı ile aynı. Kolayca yapabilirsiniz. Bu cihazda 300 mbps (mbps nedir öğrenmek için tıklayın) internet hızı kullanabilirsiniz. Ayrıca cihazın konumu Almanya’da. Tabi pek çok sanal cihaz var. Belki size farklı konumlar da denk gelebilir. Ancak sonuç olarak sanal Android kullanırsanız, Türkiye’de yasaklı olan sitelerden herhangi birine sınırlama olmadan giriş yapabilirsiniz.

Sanal Android çalıştırmak için tıklayın.

Çevrimiçi Windows emülatörü kullanma

Çevrimiçi Windows emülatörü kullanmak için OnWorks internet sitesi kullanılabilir. OnWorks, pek çok işletim sistemini barındırmakta. Sanal Android ile aynı tasarıma sahip ve kullanımı gayet kolay. Burada da sistem dili Türkçe olmadan geliyor. Ancak yapabileceğiniz bazı ayarlarla Türkçe diline çevirebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıkladıktan sonra sanal Windows’u açmak istediğinizde sadece 25 saniye beklemeniz gerekecektir. Bu cihazın da konumu Almanya’dadır ve 100 mbps gibi bir hıza sahiptir.

Burada da herhangi bir süre kısıtlaması da bulunmuyor. Sanal Android’de de olduğu gibi, kullanırken ekrana belli bir süre boyunca dokunmazsanız sistem direkt olarak cihazı kapatıyor ve yeniden başlatmanız gerekir. Sanal Windows çalıştırmak için tıklayın.

Çevrimiçi Ubuntu 19 emülatörü kullanma

Sanal Ubuntu kullanmak da Android ve Windows kullanmak kadar kolay. Aşağıda bulunan linke tıklayınca açılan pencereden Ubuntu’yu çalıştırma butonuna tıklayınca yine en fazla 25 saniyede açılacaktır. Bu sanal cihaz da OnWorks sitesi sayesinde kullanılabilir halde. Bu cihaz da öncekileri gibi Almanya’da barındırılıyor. Burada da 100 mbps hıza kadar internet bağlantısı sizi bekliyor olacak.

Burada da herhangi bir süre kısıtlaması da bulunmuyor. Sanal Windows’ta olduğu gibi, kullanırken ekrana belli bir süre boyunca dokunmazsanız sistem direkt olarak cihazı kapatıyor ve yeniden başlatmanız gerekir. Sanal Ubuntu 19 kullanmak için tıklayın.

Çevrimiçi macOS emülatörü çalıştırma

macOS işletim sistemini de yine OnWorks internet sitesinden rahatça çalıştırabiliriz. Tam anlamıyla bir macOS olmasa da iş görebilir. Bu cihaz da Almanya’da ve iyi bir internet kalitesi var. Buradaki sıkıntı Firefox’ta sürekli hata alabiliyorsunuz. Ancak macOS işletim sistemine alışık biriyseniz bu çok da problem olmayacaktır.

Burada da herhangi bir süre kısıtlaması da bulunmuyor. Sanal Ubuntu’da olduğu gibi, kullanırken ekrana belli bir süre boyunca dokunmazsanız sistem direkt olarak cihazı kapatıyor ve yeniden başlatmanız gerekir. Sanal macOS kullanmak için tıklayın.

Çevrimiçi iOS emülatörü kullanma

Maalesef burada Android veya diğer işletim sistemleri gibi sınırsız bir şekilde kullanma imkanımız yok. Appetize ismindeki internet sitesi çok başarılı bir sanal iOS kurmuşlar. Ancak burada diğerlerinden farklı olarak süre kısıtlaması var. Zaten diğerleri ücretsizdi ancak bu iOS emülatörü ücretli. Maalesef ücretsiz bir sanal iOS yok. Olsa da çok iyi çalışmıyor. Eğer bir sanal iOS kullanmak istiyorsanız, bu ücretsiz olmaz gibi.

Bu cihaz Hollanda’da bulunuyor ve 100 mbps hız sunuyor. Ücretli olduğu için diğer sanal cihazlara nazaran çok daha iyi çalışmakta. Sanal iOS’u denemek için tıklayın.

Kategori:

Teknoloji,

Son Güncelleme: 24 Temmuz 2020