Yaz aylarının belası olan ve pek çoğumuzu etkileyebilen terleme konusuna ve bunu nasıl daha aza indirebileceğimizden bahsetmeye çalışacağım. Gelin bakalım.

Terlemek

Giriş

Terlemeyi durduramayabilirsiniz ancak daha az fark edilir hale getirmenin yolları vardır. Teri gizlemenize ve daha iyi hissetmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını içeren bu listeyi inceleyin.

Neden teri gizlemeliyim?

Dışarısı sıcak ve terliyorsunuz. Bu utanç verici ve bu konuda bir şeyler yapmak istiyorsunuz ama ne yapılabilir bilmiyorsunuz.

Kesinlikle teri saklamayı deneyebilirsiniz. Bunu yapmanın birçok yolu var. Peki gerçekten istediğiniz buysa yazıya devam edelim.

Teri gizlemenin aslında sorunu daha da kötüleştirebileceğini öğrenmek sizi şaşırtabilir. Terleme, vücudunuzun doğal soğuma şeklidir ve onu bastırmaya çalışırsanız, vücudunuz daha fazla ısınır.

Peki ne yapmalı? Terlemeyi kabullenmeliyiz ilk önce. Onunla yaşamayı öğrenin ve tarzınıza uygun hale getirin. Ne de olsa, biraz terlemekte yanlış bir şey yok. Bunun hayatın bir parçası ve doğal bir şey olduğunu kabullenmemiz gerekiyor ancak çok fazla terleyen bir insanın daha iyi hissetmesine yardımcı olabilecek bazı yollar elbette var.

Teri saklamanın yolları

Terle uğraşırken amaç, stilinizden veya rahatlığınızdan ödün vermeden onu saklamanın yollarını bulmaktır.

İşte birkaç ipucu:

  • Açık renkleri tercih edin: Koyu renkler teri emer ve daha belirgin hale getirir. Bunun yerine açık renklere sadık kalın.
  • Yanınızda yedek bir gömlek getirin: Gömleğiniz terliyorsa, üzerini değiştirmek için yedek bir gömlek bulundurun.
  • Ter önleyici kullanın: Ter önleyici maddeler terlemeyi azaltmaya ve kuru hissetmenize yardımcı olur.
  • Kurutma kağıdı taşıyın: Kurutma kağıtları fazla teri emecek ve cildinizin mat görünmesini sağlayacaktır.

Ter türleri

Üç tür ter vardır: Ekrin, apokrin ve stres.

Ekrin ter en yaygın tiptir ve vücudunuzun her yerindeki ter bezleri tarafından üretilir. Bu ter kokusuzdur ve vücudunuzu soğutmaya yardımcı olur.

Apokrin teri koltuk altlarında ve kasıkta üretilir ve birçok kişinin aşina olduğu vücut kokusundan sorumludur.

Stresli bir durum yaşadığınızda stres teri üretilir ve genellikle alın ve sırtta daha belirgindir.

Ter nasıl önlenir

Yaz geldi, hava sıcak ve terliyorsunuz. Bekli de bu durum sizde normalden daha fazla yaşanıyor. Bu durumu gerçekten anlıyorum ama endişelenmeyin. Çünkü bu liste size yardımcı olacaktır. İşte teri saklamanın ve iyi hissetmenin bazı yolları:

  1. Doğru kıyafeti seçin.
  2. Bol giysiler giyin.
  3. Açık renkler tercih etmeye çalışın..
  4. Bol su için.
  5. Serin ve kuru kalın.
  6. Baharatlı yiyeceklerden kaçının.
  7. Kafein ve alkolden kaçının.
  8. Bol bol egzersiz yapın.
  9. Dışarı çıkmadan önce banyo yapın veya duş alın.
  10. Bir deodorant veya ter önleyici kullanın.
  11. Cadı fındığı veya ararot tozu gibi doğal bir çare deneyin.

Terleme için ne zaman tıbbi yardım alınmalı

Terlemeniz sizi rahatsız edecek derecede aşırıysa ve yaşam kalitenizi etkiliyorsa, tıbbi yardım alma zamanı gelmiştir. Mevcut bir dizi tedavi vardır, bu nedenle kendi başınızın çaresine bakmaya çalışmanıza gerek yoktur

Doktorunuzla belirtileriniz hakkında konuşun ve sizin için doğru olan bir tedavi planı önerebileceklerini görün. Orada birçok seçenek var, bu yüzden sizin için uygun olanı bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Dikkat

Hiperhidroz, obezite ve menopoz dahil olmak üzere aşırı terlemeye neden olabilecek birkaç farklı durum vardır.

Aşırı terleme yaşıyorsanız ve buna göğüs ağrısı, nefes darlığı veya kalp çarpıntısı gibi başka belirtiler de eşlik ediyorsa hemen tıbbi yardım alın. Daha ciddi bir durumun işareti olabilir.

Sonuç

Terleme, soğumamıza yardımcı olan doğal bir bedensel süreçtir fakat bu durumu yaşam kalitenizi olumsuz etkilemeden düzeltmenin de yolları vardır. Elbette terleme tamamen engellenmemelidir çünkü bu doğal bir süreçtir ancak bu durumdan daha az etkilenmenin ve tıbbi bir duruma yol açmanın önüne geçmenin birkaç yolu var. İşte bu yazıda bunlara değinmeye çalıştım.

Umarım yararlı olmuştur. Başka bir yazıda tekrar görüşmek üzere.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da İlginizi Çekebilir