Getting your Trinity Audio player ready...

Özellikle son zamanların popüler e-ticaret sitesi olan Amazon’un ve diğer bazı firmaların beraber çalıştığı Kolay Gelsin kargo, pek çok kargo firması ile muhatap olmuş benim için harika bir hizmet sunuyor. Peki gelin neden böyle söylüyorum, ilk defa bu firmadan kargo alacak kişiler için anlatayım.

Kolay Gelsin kargo

Kolay Gelsin kargo yorumları

2018 yılında resmen kurulmuş olan firma, Amazon gibi dev bir platform veya diğer e-ticaret siteleri ile beraber hareket ederek aslında hızlı ve çözümcül firmaların, sektör ne olursa olsun müşteri ve kullanıcı tarafından sevileceğini göstermektedir. Ben bu yazımda diğer e-ticaret siteleri yerine sadece Amazon ile ilgili süreçten bahsetmek istiyorum. Çünkü diğerlerinde yaptığım alışverişlerde bu kargo şirketi hiç denk gelmedi.

Amazon.com.tr‘den verdiğim siparişim birkaç saatte hazırlanıp kargoya veriliyor ve sabah teslimata çıktıktan sonra en geç saat 14.00 gibi teslim ediliyor. Tabii bu, sizin bulunduğunuz bölgeye ve yoğunluğa bağlı olarak elbette değişiklik gösterebilir. Ancak firma, günlerce kargo teslim etmeyen kargo firmalarına nazaran mükemmel bir hizmet sunuyor.

Şirketin herhangi bir şubesi bulunmuyor. Yani kişisel olarak şuradan şuraya kargo ileteyim diyemiyoruz. Ancak şu haliyle e-ticaret lojistiği için harika bir hizmet olduğu çok önemli bir gerçek.

Kolay Gelsin’in özellikleri

Hızlı teslimat

Verdiğim siparişlerim, depodan çıkıp kargo merkezine teslim edildikten sonra en fazla 24 saat içinde teslim edildi. Bu arada İstanbul dışında olmama rağmen böyle. Baktığım zaman, gece yarısı kargoya teslim edilmiş, sabah saatlerinde yavaş yavaş teslimata çıkmış, gün içinde de teslim ediliyor oluyor.

Mükemmel bir müşteri hizmetleri

Kolay Gelsin’in müşteri hizmetleri, kısa sürede müşteri temsilcisine bağlanma, talebinizin hızlı karşılanması ve yerine getirilmesi ile müşteri memnuniyeti bakımından başarılı firmalar arasında yerini alıyor. Bu anlamda, sorununuz ne olursa olsun aradığınız zaman ilgileniyorlar.

Teslimat tarihi değiştirme

Eğer evde bulunma imkanınız yoksa veya başka herhangi bir nedenle kargonuzu başka bir gün almak istiyorsanız bunu size gönderilen bağlantıya tıkladıktan sonra ilgili butona tıklayıp telefon numarasını doğruladıktan sonra kolayca yapabilirsiniz.

Komşuma gelsin özelliği

Eğer kargonuzu teslim alamayacak durumda iseniz komşunuzun teslim alması için gereken yeri işaretleyerek “Evde yoktunuz” sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Kargo aracını canlı takip etmek

Bu tam olarak muazzam bir özellik. Firmaların dijital dönüşüm konusundaki eksiğini çok iyi kapatıyor. Kolay Gelsin, araçlarının konum özelliği sayesinde harita üzerinden canlı konum (bazen sapma ve yavaş güncelleme olabiliyor) özelliği ile sürekli müşteri hizmetlerini arayıp “kargom nerede” şeklinde sorma derdini ortadan kaldırıyor.

Diğer kargo şirketinde müşteri temsilcisinin bile aracın tam konumundan neredeyse haberi yokken sizin harita üzerinden takip edebilmeniz premium bir özellik gibi geliyor.

Bunun tek eksi yanı ise şu: Teslimat her ne kadar çok hızlı gerçekleşiyor olsa da aracın tam konumunu bilince zaman geçmiyor gibi geliyor.

Teslimat sürecinin bilgilendirilmesi

Kargonuz yola çıktığında size bir takip bağlantısı ile beraber “Şu kadar süre sonra kargonuz teslim edilecektir” şeklinde bir mesaj geliyor ve evde olduğunuz teyit ediliyor. Ardından operasyon yetkilisi (teslimatı gerçekleştiren kişi) yaklaştığı zaman sizi arıyor. Bu da teslimatın yakın zamanda gerçekleşeceğini bilmek adına sizi rahatlatıyor.

Sonuç

Sonuç olarak Kolay Gelsin kargo, benim için bugüne dek kullandığım kendi alanındaki en iyi şirkettir. Umarım zamanla daha iyi olacaklari yerde daha kötü olmazlar. Umarım çalışma alanı bambaşka olsa bile diğer sektördeki fitmalar dahil olmak üzere vizyon, misyon, müşteri memnuniyeti, teknolojik altyapı konusunda örnek olur.

Çünkü siz işinizi iyi yaparsanız hem kazanırsınız hem de insanlar sizden memnun kalır. Örnek olması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi dileğiyle.

Kategori:

Rastgele,

Son Güncelleme: 18 Mayıs 2021